İzmir Özel Güvenlik Kursları
Özel güvenlik kurs süresi kaç gün: Silahsız eğitim süresi en az 13,5, silahlı eğitim süresi en az 17,5 gün sürebilir. Kurs kapsamında silahsızdan silahlıya geçiş eğitimi de verilir. Bu eğitimin süresi ise en az 3 gün olabilir. Güvenlik kursları, belirlenen bu süreler kapsamında eğitim vermektedir.
Özel Güvenlik Eğitiminde Neler Var?
Özel güvenlik görevlisi, kurumların güvenliğini, iş kanunu kapsamında aldığı eğitime göre sağlamaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin yetkileri şunlardır: Kimlik sorma, Arama, Emanete alma, İşyeri ve konuta girme, Yakalama, Zor kullanma, Suça el koyma ve delilleri muhafaza etme…Güvenlik görevlileri, yetkilerini kötüye kullanmadan sorumlu oldukları alanların güvenliğini sağlamak için hizmet verebilir. Özel güvenlik görevlisi olmak için güvenlik sertifikası alınması gerekir. Sertifika alınabilecek özel güvenlik kursları vardır.
İzmir özel güvenlik kursları, silahlı ve silahsız olmak üzere iki farklı eğitim verir. İki eğitim için katılım şartları farklıdır. Eğitim süreçleri de farklılık göstermektedir. En az ilköğretim mezunu olanlar, silahsız güvenlik eğitimi alabilir. Lise mezunu olanlar ise silahlı eğitim sürecine katılım sağlayabilir.
İzmir güvenlik kursu ücretleri silahlı veya silahsız eğitim alınacak olmasına göre değişiklik göstermektedir. Eğitim öncesinde, alınacak olan eğitim ve süreç hakkında bilgiler verilir. Kursa düzenli katılım sağlanması ve sınavdan geçerli puan alınması gerekmektedir.
Özel güvenlik kurslarında verilen derslerden bazıları şunlardır:
- Özel güvenlik tedbirleri
- Özel güvenlik hukuku
- Kişi koruma
- Kişi koruma
- Kalabalık yönetimi
- Temel ilkyardım
- Temel ilkyardım
- Güvenlik sistemleri ve cihazları
- Genel kolluk ve ilişkiler
- Yangın güvenliği
Özel güvenlik eğitiminde uyuşturucu madde bilgileri, yangına müdahale gibi konularda da özel eğitimler alınmaktadır. Silahsız güvenlik eğitiminde 10 ders, silahlı güvenlik eğitiminde 11 ders vardır. Eğitimler en az üç hafta sürebilir. Eğitim sonunda silahsız güvenlik için 100 soru sorulur. Adaylar bu sınavda en az 60 puan almalıdır. Silahlı bölüm için 25 soruluk farklı bir sınav yapılır. Özel güvenlik nasıl olunur: Özel güvenlik kursunun sınavlarında başarılı olarak sertifika alınması halinde özel güvenlik işi için başvurularda bulunulabilir. Güvenlik sertifikası, günümüzde iş bulmak için önemli sertifikalardan biri haline gelmiştir. Güvenlik görevlileri, hastane, fabrika gibi birçok alanda çalışabildiği için iş imkanı fazladır.
Özel Güvenlik Kurslarına Kimler Katılabilir?
İzmir özel güvenlik kursları, silahlı veya silahsız güvenlik eğitimi alabileceğiniz kurslardır. Bu eğitimlere göre katılım şartları farklılık gösterir. Silahsız eğitim almanız için en az ilköğretim mezunu olmalısınız. Silahlı eğitim için en az lise mezunu olma şartı vardır.- Özel güvenlik olmak için erkeklerde 1,75 cm, kadınlarda 1,65 cm boy şartı vardır.
- Düzgün fizik ve düzgün diksiyon şartı aranır.
- Düzgün fizik ve düzgün diksiyon şartı aranır.
- İnsan ilişkileri ve iletişim becerileri gelişmiş olmalıdır.
- Erkeklerde özel güvenlik olmak için askerlik şartı yoktur.
- 18 yaşını geçen bireyler, üst yaş sınırı olmadan güvenlik görevlisi olabilir.
- Hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik gibi suçları işlememiş olma şartı vardır.
- Gece körlüğü, işitme kaybı, kas ve iskelet sistemi hastalıkları olmaması gerekir.
İzmir özel güvenlik kursu eğitimi için başvuru yapıldığında bu şartlar hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Şartları sağlayan bireyler kursa katılma hakkına sahiptir. Kursa düzenli devam etme ve sınavda geçerli puanı alma şartı da mevcuttur. İzmir özel güvenlik kursu eğitimleri tamamlandığında sınavlar yapılır. Yazılı sınavda toplam 100 soru bulunur. Adaylar, bu sorulardan en az 60 adet doğru yapmalıdır. Silahlı eğitim alan adaylar, atış yapacakları bir mülakata tabi tutulur. Atışlarla birlikte yazılı sınav esas alınır. Adayların en az 60 puan alması gerekmektedir.