Yenileme Eğitimi Alanların Kimlik Müracaatı İçin Hazırlaması Gereken Belgeler

Yenileme Eğitimi Alanların Kimlik Müracaatı İçin Hazırlaması Gereken Belgeler

Yenileme eğitimi alanlar için  aşağıda hazırlanması gereken belgelerin listesi İzmir için sırasıyla  verilmiştir. Belgelerin detaylarıyla ilgili bilgilere  Sınavı Kazananların Yapması Gerekenler  ulaşabilirsiniz.

 

 

 

ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTI YENİLEME BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER 

 

Belge örnekleri için tıklayınız.

 

1.  Şahsi Dilekçe : Başvuru yapılacak  ilin, emniyet veya jandarma olmak üzere ikamet adresine göre  uygun olan makamlara hitaben yazılması gerekir. Örneğine aşağıdaki linkten ulaşabilir.

2.  Yenileme Eğitim Sertifikası : Aslı ve fotokopisi

3.  Öğrenim Durumunu Gösterir Belge :  Aslı ile birlikte 1 Adet fotokopisi (Diploma, tastikname, öğrenci belgesi vb.)

4.  1 Adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu:  (İmzalı-Biri fotoğraflı)

5.  1 Adet Üzerinde TC Kimlik Numarası Bulunan Nüfus Cüzdanı, Ehliyet vb. Resmi Kimlik Belgesi :  Fotokopisi ile birlikte

6.  4 Adet Vesikalık Boyutunda (5×6 cm) Biyometrik Fotoğraf : Arka fon beyaz, açık renk kıyafetli, son altı aya ait, ön cepheden çekilmiş

7.  Eski Kimlik Kartı : Aslı ve fotokopisi

8.  Kan Grubunu Gösterir Belge Fotokopisi :  Sürücü belgesi, kan grubu kartı vb.

9. Kimlik Harcı Dekontu 50.00 TL-Herhangi bir HALKBANK Şubesine gişeden yatırılacak, İnternet veya ATM makbuzu kabul edilmiyor. (Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı TÜRKİYE HALK BANKASI OPERA ŞUBESİ).   IBAN – TR02 0001 2009 4130 0016 0000 96 (413-160 000 96)

 

ÖNEMLİ :

Kimlik başvurusunda adli sicil istenmiyor. Ancak adli sicil kaydı olanların, ilgili mahkeme kararlarından suret eklemeleri gerekir.

* Yukarıdaki liste İzmir için  hazırlanmış olup belgelerin mavi plastik bir dosya ile Narlıdere ilçesinde bulunan Özel Güvenlik Şube Md.lüğüne teslim edilmesi gerekir.

*  Yeni kimlik kartları PTT A.Ş. vasıtasıyla ulaştırılacağından adres bilgilerinin tam ve doğru olarak belirtilmesi,  belgelere yazılacak telefon ve  e-mail bilgilerinin güncel olması, kimliğin ulaşması-teslimi gibi konularda aksaklık yaşanmaması açısından önemlidir.

Evrakı teslim etmeden önce 2-9. Sıradaki belgelerden kendiniz için fotokopi alınız. 

* İstenen belge adetlerinde, il emniyetlerinin farklı uygulamaları olabilir. İzmir dışından kimlik başvurusu yapacak adayların hazırlamaları gereken belgelerle ilgili bilgiyi kendi kurslarından öğrenmeleri  gerekir.

* Kimlik kartının yaklaşık ne kadar sürede onaylanacağı konusunda en sağlıklı bilgi, evrakın  teslim edildiği makamdan alınabilir. 

 

.

 

 

Paylaş